در برنامههای دولت محترم تدبیر و امید به جایگاه زنان توجه راهبردی شده است، در این راستا دومین نمایشگاه و همایش بینالمللی نقشآفرینی زنان در توسعه پایدار، که به همت وزارت صنعت، معدن و تجارت، از ۲۴ تا ۲۷ شهریور سال ۹۴ در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد، در سه بخش مجزا و تخصصی به تبیین نقش زنان کارآفرین در توسعه پایدار کشور پرداخته شد. این همایش با همکاری خانم مهندس مولاوردی معاونت محترم ریاست جمهوری، آقای مهندس خسرو تاج قایم مقام وزیر و خانم سهیلا جلودارزاده، مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت و همه وزارتخانهها و سازمانهایی برگزار شد که به نوعی در بخش کارآفرینی و اشتغال زنان در ارتباط هستد.
گزیده سخنان دکتر « علیمحمد گودرزی» مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت و عضو شورای سیاستگذاری و هیأت علمی رویداد ۹۴
1ـ سه محور اصلی این همایش عبارتند از :
زن و توسعه ، زن در خانواده و جامعه ، کارآفرینی زنان
۲ـ اهدافی که برای این کنفرانس درنظر گرفته شده است عبارتند از:
توسعه اخلاق کارآفرینی
تبیین نقش زنان در توسعه کسب و کار
تبیین نقش زنان کارآفرین در توسعه اقتصادی اجتماعی
ایجاد فرصت گفتگوهای رو در رو بین علاقمندان
زمینه سازی برای تحقق سیاستهای اقتصاد دانش بنیان با مشارکت زنان
زمینه سازی افزایش نقش زنان در اقتصاد مقاومتی و فضای پس از تحریم
دستیابی به راهکارهای علمی و عملی مبتنی بر تجربیات موفق کارآفرینی
کمک به توسعه ، نوآوری زنان در بخشهای مختلف
استفاده از تجارب جهانی اشتغال پایدار
توسعه بخش خصوصی از طریق گسترش فضای کارآفرینی زنان در جامعه
کمک به تبیین نقش زنان در برنامه ششم توسعه
۳ـ تردیدی نیست که بخش مهمی از اهداف توسعه اقتصادی کشورهای توسعه یافته، مرهون و مدیون زنان دانش آموخته میباشند و به لحاظ تعداد دانش آموختگان زن در ایران، این استعداد و ظرفیت بالقوه درکشور
وجود دارد.
۴ـ طبق گزارش GEM (Global Entrepreneurship Monitor) در سال ۲۰۱۲, حدود ۱۲۶ میلیون زن, کسب و کارهای جدید را در ۶۷ اقتصاد از بین ۱۸۸ اقتصاد موجود در سراسر جهان آغاز کردند و ۹۸ میلیون در حال اجرای کسب و کارهایی که بیش از سه سال و نیم از راه اندازی آنها می گذرد هستند، که در کل ۲۲۴ میلیون زن بر اقتصاد جهان تأثیر میگذارند.
۵ ـ براساس فهرست ۵۰۰ شرکت برتر فورچون، در حال حاضر تعدادی از بنگاههای بزرگ جهان توسط زنان اداره میشوند. این اخبار حکایت از موج جدید از نقش آفرینی زنان جهان برای توسعه پایدار دارد.
۶ ـ ایران در حال حاضر از منظر کارآفرینی بانوان در سطح جهان, دارای جایگاه خوبی نیست، علی رغم اینکه نیمی از جمعیت ایران را بانوان تشکیل می دهند.
۷ ـ آنچه در کره جنوبی، ژاپن، ترکیه، چین و مالزی رخ داده است، توجه و اهتمام اساسی سیاستگذاران توسعه صنعتی به نقش دانشهای نوین در اقتصاد است، علومی مانند زیست فناوری، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، مهندسی شیمی، مهندسی پزشکی، پلیمر، فناوری اطلاعات، هوا و فضا ، این رشتهها مسیر ثروت آفرینی در اقتصاد را هموار کردهاند. امروزه الکترونیک و نیمه هادیها مبنای توسعه قرار گرفته است. یک مثال ساده بکارگیری لامپ های LED است که از اکتشاف “سنگ سیلیس” تا تبدیل آن به ویفر و استفاده از آن در نوآوریهای جدید و فیلمهای نازک در بهینهسازی انرژی نقش حیرت برانگیزی ایجاد کرده است. در سالهای اخیر کشور چین میلیاردها دلار از این صنعت نوظهور برای خود ثروت خلق نموده است. بدون توجه به توسعه انرژیهای نو نظیر باد، خورشید و هستهای هرگز نمیشود اقتصاد را نوسازی کرد. و خوشبختانه دانشمندان زن ایران میتوانند در گسترش این امور نقش منحصر به فردی ایفا نمایند.
۸ـ سرکار خانم انوشه انصاری، اولین زن فضانورد ایران نیز دیدگاههای خودشان را به صورت ویدئو کنفرانس در این همایش اعلام خواهد کرد.
۹ـ فهرست عناوین ۲۵ گروه کالا و خدماتی که در دومین نمایشگاه حاضر و در فضای ۱۰ هزار متر مربع عرضه خواهند شد عبارتند از:
منسوجات خانگی و پوشاک، نساجی و چرم
لوازم خانگی
برق و الکترونیک
صنایع غذایی و کشاورزی
معدن، صنایع معدنی و ماشین آلات وابسته
آرایشی و بهداشتی
ارتباطات و فناوری اطلاعات (IT)
ارتباطات و فناوری اطلاعات (IT)
تجارت و امور بین الملل
نفت، گاز، پتروشیمی و مواد شیمیایی
صنعت آب و فاضلاب
بانک و بیمه
داروئی و تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی
دستاوردهای پژوهشی و
فناوریهای نوین
حمل و نقل
معماری و شهرسازی و صنعت ساختمان
مبلمان و دکوراسیون داخلی
هدایا و زیور آلات و سنگهای قیمتی
صنایع دستی و فرش
لوستر و چراغهای تزئینی
سازمانهای مردم نهاد
تجهیزات ورزشی
مبلمان و دکوراسیون داخلی
تکنولوژی آموزش و وسایل کمک آموزشی
محیط زیست
کسب و کارهای نوظهور
صنایع فرهنگی خلاق
۱۰ـ در مراسم اختتامیه ، «« نشان کارآفرین »» به تعدادی از بانوان برگزیده اهداء خواهد شد. کارآفرینان ریسک پذیر، خلاق، نوآور و خستگی ناپذیر میباشند و خلق مستمر کالا و خدمات از منابع محدود و ایجاد ثروت، بهترین ویژگی آنان به حساب میآید. بانوان کارآفرین، بهترین الگو برای دختران جوان ما می باشند و با انرژی مثبت، انگیزهی بالا را در آنها ایجاد می نمایند.
۱۱ـ انتشار کتاب «« بانوی کارآفرین »» می تواند زمینه ای برای آموزش کارآفرینی شود. دراین اثر علمی، علاوه بر معرفی شرح حال بانوان کارآفرین موفق، مدل کسب و کاری که آنها با آن مسیر موفقیت را طرح ریزی کردهاند، نیز شرح داده شده است.
منبع : شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران ( شاتا نیوز ) www.shatanews.ir
تدوین : مجتبی یعقوبی